Kawan-Kawan

Wednesday, April 16, 2014

Lelaki Sedingin Dia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Alhamdulillah, finally Fawwaz & Andria keluar jugak...
Tajuk Semanis Scone, Sedingin Ice Tea telah ditukar kepada Lelaki Sedingin Dia




Tajuk asal yang telah ditukar...

LELAKI SEDINGIN DIA - Syah Shah
Harga : RM 23(Semenanjung)
RM26(Sabah Sarawak)
Muka Surat : 508


Sinopsis :
Kaki kelab, kaki minum, kaki perempuan. Itu yang Andria dengar tentang Fawwaz Hakim. Memang benar... bagi Fawwaz, perempuan untuk dia hanya teman berhibur. 

Mereka ditemukan di bumi Cameron ketika masing-masing melarikan diri dari ‘perkahwinan paksa’. Saling tidak kenal tetapi ada sejarah yang tercipta.

“Mati hidup balik pun kau tak akan layak kahwin dengan aku!” - Andria

Kata-kata Andria tatkala segalanya terbongkar buat Fawwaz rasa tercabar. Tunggulah, dia akan buat Andria tunduk di kakinya. 


“Dah jadi macam ni baru nak kata tak layak? Masa kau peluk cium aku hari tu, tak rasa pulak tak layak?” - Fawwaz.

“Jangan nak buat cerita lah!” - Andria.


“Buat cerita? I’m telling the truth, babe. Nak aku cakap dekat mana tahi lalat kau? Ada berapa? Nak?”- Fawwaz.


Putar belit Fawwaz berjaya mengaburi mata semua orang. Dan.. kerana bimbang kemungkinan yang satu itu, Andria terpaksa mengalah, menjadi isteri pada lelaki itu. 


“Marriage will never tie me down. Kahwin atau tak, sama aje untuk aku. Bezanya cuma sekarang, katil aku tu sentiasa ada pemanasnya.” - Fawwaz

Sampai bila hati kering seorang Fawwaz boleh bertahan dengan pesona yang ada pada Andria? Mampukah Andria mengubah Fawwaz menjadi ‘manusia’?

*******************

Kisah biasa-biasa yang sangat banyak halangan untuk saya menemukan penamatnya sehingga ke saat-saat akhir. Itupun berkali-kali editor suruh tambah pages sebab nak cukupkan jadi 500 ms. Hahahahah

Finally. Alhamdulillah. Syukur.

Harapannya Lelaki Sedingin Dia ni mampu memenuhi dan menepati citarasa korang. Semoga ada pengajaran walau mungkin cuma sedikit hasil dari tulisan belasahan saya tu. Sesungguhnya yang baik itu daripada Allah s.w.t. dan yang buruk itu datangnya daripada saya...


 Selain buku saya, ada 4 lagi buku keluaran Idea Kreatif akan menemui anda di PBAKL nanti.

Datang ke booth kami di Bilik Mawar, booth nombor M30 untuk mendapatkan buku-buku keluaran IKP dengan diskaun yang menarik!


 
Note : Order online sudah dibuka tetapi pos hanya akan dibuat selepas Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC bermula 24hb April - 4hb Mei 2014.
Harga kombo 5 biji buku RM105 hanya terhad untuk bayaran sehingga 23hb April 2014 sahaja. Selepas daripada tu, harga kembali seperti normal.
Buku juga boleh dibeli secara berasingan dengan diskaun RM2 setiap buku...

Jadi, sila contact MY SUPER AGENT kak Sarinah Aini di alamat emel seperti berikut :
Email kuntilanak.sari@yahoo.com

Cara pembayaran :

-7015987649(cimb) SARINAH AINI
-162272572644(maybank)..noratikah aini

Selesai proses transfer or bank in...sila email details....
1. Nama
2. Alamat
3. No tepon
4. Nama buku yg d beli
5. slip pembayaran

KE...
Email kuntilanak.sari@yahoo.com

Sekian.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK ATAS SOKONGAN KORANG SEMUA. :D

Tuesday, March 18, 2014

Semanis Scone, Sedingin Ice Tea - Updates

Assalamualaikum.
 
Pergh! Gila lama tak apdet apa-apa dalam blog rupanya... Komen pun tak berbalas lagi... Adess... Sangat tak senonoh... Hahahahah

Maaf. I have been extremely busy. Lepas habis kerja dekat Rawang tu, I was down with dengue. Bukan saya sorang, sekali dengan orang rumah pun kena. Dua minggu jugaklaa demam. Tak pergi kerja, tak menulis. Kerjanya asyik nak tidur, tidur, tidur dan tidur je masa tu. Hahahahahah

Okay, tak payah cerita banyak-banyak, takde orang nak tau kisah hidup kau, Syah. Hahahah

Ini teaser yang saya pernah tempek dekat group. Teaser tak ikut turutan bab. Main aci pakai letak aje nih. Sila klik gambar untuk tumbesaran lanjut ye kawan-kawan. :D










Okay. Silalah tolong doa-doa supaya progress berjalan lancar. Semoga dapat keluar cerita ni pertengahan tahun ni, insyaAllah... Aamiinnn Ya Rabbal 'Alamiiinnnn

Heheheheh :D

Okeh, nak masuk tidoq..

Wassalam.

Tuesday, January 28, 2014

Si Mamat Jambu - Part XII - Finale

Since I will not be around starting tomorrow until next week due to work, saya apdet hari final entry malam ni.

Selamat membaca... :)




Part XII - Finale

Saturday, January 25, 2014

Si Mamat Jambu - Part X & XI

#BOTWtakde malam ni. Tapi nak post jugak.. Heheheheh :D

Jemput baca..



Part X

Sunday, January 19, 2014

Si Mamat Jambu - Part VIII & IX

Sepatutnya apdet semalam untuk #BOTW... Dah aplod pun, tapi tertidur depan komputer sebelum sempat tekan butang publish. Heheheheh



Part VIII

Saturday, January 11, 2014

Si Mamat Jambu - Part V, VI & VII

#BattleoftheWriters.

Tiga bab sekali untuk korang baca.
Haha~




Part V

Saturday, January 04, 2014

Si Mamat Jambu - Part III & IV


Kali ini dua part sekaligus. Enjoy reading! :D



Part III

Sunday, December 29, 2013

Si Mamat Jambu - Part II

Sebab dah lama tak apdet blog... Kiki~

Enjoy reading! :D




Part II