Kawan-Kawan

Tuesday, August 05, 2014

Cerpen Yang Lebih Indah dalam Antologi Cerpen Lebih Indah.

Assalamualaikum dan Selamat Pagi..

Cerpen bertajuk Yang Lebih Indah tulisan saya ada sedikit kesalahan editing yang saya cuma dapat tau setelah terima buku dekat tangan. Ada sebahagian cerita telah terpotong tanpa sedar oleh editor. Hence, saya tepekkan bahagian yang terpotong tu.



*******************************

Saturday, July 05, 2014

Aura Jiwa - Prolog

Assalamualaikum dan Selamat Malam.
Battle of The Writers is back on again!

Ini entry saya untuk minggu ni. Sebuah cerita baru.
Selamat membaca... :)






PROLOG

Thursday, June 26, 2014

Monster : Part I

Setelah sekian lama menyawangkan blog... Kiki~
Jemput baca. :)




Part I.

Thursday, June 19, 2014

Antologi Cerpen Lebih Indah




Lamanya tak apdet blogg... Komen2 pun tak berjawab.. Hisshhh... Buruk perangai sungguh.. Haha~

Apa pun, nak promote buku antologi cerpen dari 23 penulis lelaki yang saya turut serta. Ada penulis yang dah ada novel, ada penulis baru berjinak-jinak menulis, ada juga penulis cerpen yang biasa tersiar dalam majalah dan surat khabar. Ada penulis indie, ada penulis mainstream. Malah ada juga pelukis komik mencuba menulis cerpen.

Yang penting, semuanya hasil karya dari penulis lelaki.

Buku antologi ni adalah bersifat Limited Edition sebab diterbitkan sendiri tanpa berada di bawah mana-mana syarikat penerbitan. 

Harga sebuah buku termasuk caj poslaju adalah RM30 untuk Semenanjung Malaysia dan RM34 untuk Sabah & Sarawak.

Untuk mereka-mereka yang berminat bolehlah bank in ke MAYBANK - 160278012835 (Mohd.Fatrim Syah)

Dah bank in. Boleh roger di ruangan komen mahupun INBOX incik Fatrim Syah. Sertakan nama, alamat dan no telefon ATAU whatsApp beliau di 013-3110733. Atau hantar email ke : fatrim_syah@yahoo.com



Okay. Cukup sampai sini dulu. Nak pergi membalas komen2 lama yang dah berkapuk tak berbalas tu. Maafkan saya.

Entry baru akan menyusul paling awal dalam minggu depan, insyaAllah. Sama-sama kita nantikan.. :D

Wednesday, April 16, 2014

Lelaki Sedingin Dia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Alhamdulillah, finally Fawwaz & Andria keluar jugak...
Tajuk Semanis Scone, Sedingin Ice Tea telah ditukar kepada Lelaki Sedingin Dia




Tajuk asal yang telah ditukar...

LELAKI SEDINGIN DIA - Syah Shah
Harga : RM 23(Semenanjung)
RM26(Sabah Sarawak)
Muka Surat : 508


Sinopsis :
Kaki kelab, kaki minum, kaki perempuan. Itu yang Andria dengar tentang Fawwaz Hakim. Memang benar... bagi Fawwaz, perempuan untuk dia hanya teman berhibur. 

Mereka ditemukan di bumi Cameron ketika masing-masing melarikan diri dari ‘perkahwinan paksa’. Saling tidak kenal tetapi ada sejarah yang tercipta.

“Mati hidup balik pun kau tak akan layak kahwin dengan aku!” - Andria

Kata-kata Andria tatkala segalanya terbongkar buat Fawwaz rasa tercabar. Tunggulah, dia akan buat Andria tunduk di kakinya. 


“Dah jadi macam ni baru nak kata tak layak? Masa kau peluk cium aku hari tu, tak rasa pulak tak layak?” - Fawwaz.

“Jangan nak buat cerita lah!” - Andria.


“Buat cerita? I’m telling the truth, babe. Nak aku cakap dekat mana tahi lalat kau? Ada berapa? Nak?”- Fawwaz.


Putar belit Fawwaz berjaya mengaburi mata semua orang. Dan.. kerana bimbang kemungkinan yang satu itu, Andria terpaksa mengalah, menjadi isteri pada lelaki itu. 


“Marriage will never tie me down. Kahwin atau tak, sama aje untuk aku. Bezanya cuma sekarang, katil aku tu sentiasa ada pemanasnya.” - Fawwaz

Sampai bila hati kering seorang Fawwaz boleh bertahan dengan pesona yang ada pada Andria? Mampukah Andria mengubah Fawwaz menjadi ‘manusia’?

*******************

Kisah biasa-biasa yang sangat banyak halangan untuk saya menemukan penamatnya sehingga ke saat-saat akhir. Itupun berkali-kali editor suruh tambah pages sebab nak cukupkan jadi 500 ms. Hahahahah

Finally. Alhamdulillah. Syukur.

Harapannya Lelaki Sedingin Dia ni mampu memenuhi dan menepati citarasa korang. Semoga ada pengajaran walau mungkin cuma sedikit hasil dari tulisan belasahan saya tu. Sesungguhnya yang baik itu daripada Allah s.w.t. dan yang buruk itu datangnya daripada saya...


 Selain buku saya, ada 4 lagi buku keluaran Idea Kreatif akan menemui anda di PBAKL nanti.

Datang ke booth kami di Bilik Mawar, booth nombor M30 untuk mendapatkan buku-buku keluaran IKP dengan diskaun yang menarik!


 
Note : Order online sudah dibuka tetapi pos hanya akan dibuat selepas Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC bermula 24hb April - 4hb Mei 2014.
Harga kombo 5 biji buku RM105 hanya terhad untuk bayaran sehingga 23hb April 2014 sahaja. Selepas daripada tu, harga kembali seperti normal.
Buku juga boleh dibeli secara berasingan dengan diskaun RM2 setiap buku...

Jadi, sila contact MY SUPER AGENT kak Sarinah Aini di alamat emel seperti berikut :
Email kuntilanak.sari@yahoo.com

Cara pembayaran :

-7015987649(cimb) SARINAH AINI
-162272572644(maybank)..noratikah aini

Selesai proses transfer or bank in...sila email details....
1. Nama
2. Alamat
3. No tepon
4. Nama buku yg d beli
5. slip pembayaran

KE...
Email kuntilanak.sari@yahoo.com

Sekian.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK ATAS SOKONGAN KORANG SEMUA. :D

Tuesday, March 18, 2014

Semanis Scone, Sedingin Ice Tea - Updates

Assalamualaikum.
 
Pergh! Gila lama tak apdet apa-apa dalam blog rupanya... Komen pun tak berbalas lagi... Adess... Sangat tak senonoh... Hahahahah

Maaf. I have been extremely busy. Lepas habis kerja dekat Rawang tu, I was down with dengue. Bukan saya sorang, sekali dengan orang rumah pun kena. Dua minggu jugaklaa demam. Tak pergi kerja, tak menulis. Kerjanya asyik nak tidur, tidur, tidur dan tidur je masa tu. Hahahahahah

Okay, tak payah cerita banyak-banyak, takde orang nak tau kisah hidup kau, Syah. Hahahah

Ini teaser yang saya pernah tempek dekat group. Teaser tak ikut turutan bab. Main aci pakai letak aje nih. Sila klik gambar untuk tumbesaran lanjut ye kawan-kawan. :D










Okay. Silalah tolong doa-doa supaya progress berjalan lancar. Semoga dapat keluar cerita ni pertengahan tahun ni, insyaAllah... Aamiinnn Ya Rabbal 'Alamiiinnnn

Heheheheh :D

Okeh, nak masuk tidoq..

Wassalam.

Wednesday, December 04, 2013

#Damien in Yang Luar Biasa.

Okay... Cover kompilasi dah keluar. :D




Idea Kreatif Mempersembahan Golden Edition (Limited Edition)
4 cerita dari 4 penulis dalam 1 naskah.

**Hanya dijual di bookfair 1 Malaysia dan online SAHAJA.

Harga : RM27 + RM 8 postage (semenanjung)

RM30 + RM10 postage (Sabah/Sarawak)

ISBN : 978-967-12267-2-8
Muka Surat : 632

Sinopsis :

1) Yang Luar Biasa - Hani Fazuha

Cinta memang luar biasa kerana ia mampu merubah banyak perkara. Kerana cinta, Arissa jadi tersepit. Memilih Adam, dia harus mengenepikan rasa hati sendiri. Memilih Zhariz, dia harus membelakangkan keluarga dan memilih Haraz, dia harus bersedia melawan cemburu. Lantas, siapa yang harus dia pilih?

 
2) Diary Mrs Ben – Anna Lee

Sofia dan Ben, dua sahabat sehati sejiwa. Tiada rahsia antara mereka. Baik buruk diri masing-masing, mereka tahu semuanya. Namun, sesuatu telah terjadi menyebabkan mereka terperangkap dalam satu konspirasi yang tidak terduga!

Konspirasi apakah? Benarkah tiada rahsia antara mereka? Mampukah dua sahabat baik tinggal di bawah satu bumbung?


 
3) My Slurpee Slurp! - Syah Shah

Masa silamnya gelap. Jiwanya kosong. Dalam perjalanannya mencari arah dan sinar, si dia muncul tiba-tiba.

"Sebab yang curi-curi tu yang manis. Slurpee slurps kind of yummy..." - Damien

 
4) Dear Cinta – Farah Farah Husain

Perpisahan itu ibarat kopi tanpa gula. Pahit tapi ada nikmatnya. Tasneem hilang cinta pertama. Namun, takdir Allah itu indah. Kehilangannya diganti dengan pemilik nama; Ariff Hakimi.

#Damien dah tukar tajuk jadi My Slurpee Slurps! Cerita paling stress saya siapkan setakat ni. Hahahahahah

Hanya boleh didapati online atau masa Pesta Buku 1Malaysia dekat PWTC 11 - 15 Disember ini. Tapi stok YLB akan ada di booth IKP hanya bermula pada 13hb sahaja.

Macam biasa, siapa nak order boleh contact Sarinah Aini di emel kuntilanak.sari@yahoo.com
Untuk jualan online, bayaran mestilah selewat-lewatnya pada 7hb nanti.

Sekian. Terima kasih. :)

Friday, November 29, 2013

Yang Luar Biasa

Yang Luar Biasa...

Sama macam kompilasi Kisah Dari Hati, cuma bezanya kali ini hanya ada kompilasi 4 mini novel hasil dari 4 penulis.

Harga belum diketahui. Akan dilancarkan insyaAllah semasa Pesta Buku 1Malaysia dekat PWTC pada 14hb Disember nanti kalau sempat.

Boleh beli dekat sana, atau order online. Sekarang diorang tengah ambil nama. Sesiapa yang order online, hanya akan diposkan setelah tamat pesta buku.

Edisi terhad! Hanya ada 1.5K sahaja akan diprint dan tak ada lagi print semula.

Nanti dah ada harga dan dah ada poster lengkap, saya post semula.. :)